lunes, 23 de abril de 2012

DIA DE SANT JORDI

Hui és el Dia de Sant Jordi.  Però... perquè celebrem hui el dia del llibre i Sant Jordi?

        La llegenda es basa amb Sant Jordi de Capadocia (regió de Turquia), soldat romà que va viure al S.IV. S’ha de tenir en compte que es relata en diverses parts d’Europa i Àsia menor com a pròpia, així que els detalls variaran segons la tradició local.

      La història comença amb un drac que fa niu a la font que proveeix d’aigua una ciutat. Com a conseqüència, els ciutadans havien d’apartar diàriament al drac de la font per aconseguir aigua. Així que oferien un sacrifici humà que es decidia a l’atzar, fins que un dia li va tocar a la princesa del poble. Quan estava a punt de ser menjada pel drac, apareix Sant Jordi mata al drac i salva la princesa. Bàsicament hui es recorda eixa victòria, però... no hi ha cap llibre a la llegenda..

 
         El 23 d’abril és el dia del llibre. A Catalunya es va començar a celebrar l’any 1926 amb motiu de la mort de Cervantes. Eixe mateix dia, a Anglaterra, es celebra la mort de Shakespeare al 1616. Mentre la festa del llibre en altres llocs desapareixia, a Catalunya es convertia en una de les celebracions més populars. El motiu de l’èxit s’atribueix a la coincidència amb la festivitat del Patró de Catalunya i l’antiga tradició de regalar roses com a símbol d’amor. A més aquesta celebració contribuïa a potenciar la difusió i venda de llibres.

         El Dia de Sant Jordi no ha arribat a tota Espanya i només es celebra en determinades comunitats com Catalunya, Aragó, Valencia, la Rioja o Càceres.



A continuació deixe dos auques relacionades amb el dia de Sant Jordi. feu click damunt de les imatges.

















Per últim ací teniu un contacontes: el conte de Sant Jordi i unes activitats.







1 comentario:

  1. A mi també m,agraden molt les noticies i els jocs que posses Paco!!!! jajajaja

    Mari Carmen

    ResponderEliminar